tirsdag den 13. august 2013

Spuur Spot Puff hue - egen opskriftSpuur Spot Puff hue Slå 4 lm op på nål 4 mm

Form en ring med en kædemaske i første luftmaske og lav nu 3 luftmasker som fungerer som 1 EKSTRA stangmaske i runden (hvilket fortsætter i hele opskriften) 

Hækl nu yderligere 12 stangmasker i ringen og luk med en kædemaske i første STANGMASKE dvs de 3 luftmasker lukker det hul der ellers ville blive ved omgangs skift. *se foto
 De tre luftmasker tælles IKKE med i maskeantallet - den er kun “fyld”.

1) 3 luftmasker, 2 stangmasker i samme maske som de 3 luftmasker (3 stænger i samme maske), 2 stangmasker i hver maske hele omgangen rundt og afslut med en kædemaske i første STANGMASKE (altså ikke luftmaskekæden som igen bare er fyld og lukker hullet mellem lukningerne) *se foto 2) Nu hækler du 1 stangmaske i samme maske som de 3 luftmasker, 2 stangmasker i næste maske, 1 stangmaske i næste maske, 2 stangmasker i næste maske, og forsætter omgangen rundt og lukker med en kædemaske i 1. Stangmaske på runden (ikke luftmaskekæden)

3) Du fortsætter nu med at lave runder hvor du for hver runde øger dit maskeantal - dvs denne runde hækler du 1 stangmaske, 1 stangmaske, 2 stangmasker i samme maske, 1 + 1 + 2 og lukker af som i de tidligere beskrivelser.

4) Her hækler du 1 + 1 + 1 + 2 som tidligere beskrevet 

Din cirkel skal have en diameter, der ganget med pi (3,14) måler ca mellem 55-58 cm dvs du måler diameteren på din cirkel - ganger det med 3,14  se dette eksempel (17 cm i diameter x 3,14 = 53,38 cm) hvilket svarer til en voksenstørrelse. Målet kan variere men har ikke den store betydning så længe det er omkring de 55-58 cm.

Når din cirkel matcher den størrelse du vil have din hue - begynder du nu at hækle puff masker eller ananas masker som de kaldes på dansk.


Dette gøres således :

1 ananas : Slå om, hent garnet gennem masken og træk masken lidt lang - 3 gange, slå om og træk nålen gennem alle 7 løkker på nålen slut med en kædemaske og en luftmaske.

Disse ananas hækles mellem hver anden stangmaske - altså ikke I masken men mellem hver stangmaske på din runde og du fortsætter rundt i ringen konstant uden at tage masker ud. 

 Når din hue når ned og dækker ca det øverste af dine ører begynder du nu at hækle stangmasker i hver maske igen. Hvis din hue er for stor i omkreds skal du her tage 1 maske ind for hver 10. Maske - dvs du hækler 2 stangmasker sammen for hver gang du har hæklet 10 stangmasker. Dette har jeg gjort i 4 rækker stangmasker og så matcher huestørrelsen fint i omkreds.

Da dette er min egen opskrift jeg selv har lavet kan der være fejl eller mangler som jeg måske ikke har opdaget da jeg skrev den ned. Jeg vil meget gerne have feedback på den så jeg kan rette evt. fejl.

At hækle en hue først for derefter at huske hvad man gjorde kan godt være svært (især som nybegynder af at skrive opskrifter selv).

Jeg håber du kan bruge opskriften og du må gerne dele den ud men brug ikke mine billeder uden tilladelse.


Har du spørgsmål er du velkommen til at skrive til mig på jusp@hotmail.dk
Go´ fornøjelse 

Du er velkommen til at printe opskriften ud ved hjælp af PrintFriendly knappen her under indlægget men du må IKKE dele eller bruge mine billeder uden min tilladelse.

Produkter lavet efter min opskrift må du frit sælge men du må IKKE sælge min opskrift. 
2 kommentarer:

 1. Hej
  Lige præcis denne hue ville jeg gerne lave til mor og datter.. Har du ide til en str 2år?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Merete

   Du følger bare opskriften fra starten af - men der skal din cirkel så kun måle 12-14 cm i diameter dvs du laver en cirkel iflg opskriften der måler 14 cm og så begynder du på dine "ananas" allerede der. Har du flere spørgsmål skriver du bare igen :)

   hilsen June

   Slet