mandag den 2. december 2013

December .... og give away. Læs hele teksten !!!


Velkommen til december måned 

December er en måned der for mange mennesker rundt omkring i landet er mere eller mindre et mareridt .. desværre. Den måned der alle steder burde være indbegrebet af hygge, varme, kærlighed, stemning, glæde, gaver, gløgg og æbleskiver, dejlig mad og en fantastisk juleaften.

Det er det bare ikke for rigtig mange mennesker. Der sidder mange rundt omkring i landet og får det rigtig dårligt psykisk - netop fordi det er december. Det er den måned på året der - statistisk set - sker flest selvmord og flest mennesker får depressioner. Ja - hvor forkert er det ikke???!!!!!

Situationen er jo den at vores børn gerne vil have det alle andre børn får .. alle de børn hvis familier ikke behøver at spekulere over hvor det næste mad skal komme fra - eller pengene til elregningen. De familier er der jo også rigtig mange af. Vores børn vil jo alle gerne have wii, playstation 3 eller 4 for den sags skyld, det "rigtige" tøj, cykel, mobiltelefon osv. Men der er også rigtig mange familier og enlige forældre rundt omkring der bare ikke KAN give hverken deres børn eller dem selv en ordentlig hyggelig jul - for det er der simpelthen ikke råd til. 

Ja - vi har mange organisationer der hjælper i julen med julehjælp i form af gave checks og varekurve - og gud ske tak og lov for dem og alle de frivillige der stiller sig til rådighed og hjælper ikke mindst i denne måned men hele året rundt. Uden dem var vi godt nok svært stillet rigtig mange af os. 

Jeg har i hele 2013 haft en julehjælp indsamling der gik ud på at indsamle håndlavede/hjemmelavede kreative ting til julehjælp - og jeg er så benovet over at så mange mennesker rundt omkring i landet har støttet op og bakket op om mit projekt. Så mange fantastisk flotte donationer jeg har modtaget - som jeg kan give videre til familier der mangler - så der alligevel kan ligge nogle julegaver under juletræet - det er da guld værd. Og hvor vil jeg gerne takke hver og en der har hjulpet gennem hele året. Det er et stort arbejde for mig alene - men jeg gør hvad jeg kan - alene af den grund at jeg selv er en enlig mor på ydelse og heller ikke selv har ret meget - og også selv må kæmpe med at få betalt regninger. Det er ikke nemt - slet ikke for de der har flere børn at skulle forsørge. Jeg har 3 børn - de to er dog selvforsørgende nu - men det har de jo ikke altid været. 

Tag og stop op en ekstra gang - kig dig omkring - kan du række en hånd ud til bare 1 familie inden jul ???? Er du klar over HVOR meget det kan betyde??? Du har måske nok at tænke på i december måned - men det har alle - og tro mig - dit hjerte vil have det så godt juleaften når du VED at du har hjulpet en enlig mor eller far - eller for den sags skyld en hel familie - måske bare med en flæskesteg og 2 kg kartofler. Måske har du siddet hele året og hæklet, strikket, malet, broderet, modelleret eller andet - og har det liggende - så giv det væk til en familie der så med din hjælp kan få en lidt bedre jul.

Jeg ved det er en lang smøre jeg har skrevet her - men det er virkelig noget der går mig meget på. Der sidder rigtig mange mennesker rundt omkring i landet nu - og tænker de mest triste og sorte tanker. Nu er der en ny kontanthjælpsreform på vej lige om hjørnet - hvad får det af betydning for alle os der modtager denne ydelse??? Vi aner ikke hvor vi står henne. Vi aner ikke om dette bliver den sidste jul under eget tag - og den næste måske bliver på et herberg!!! Det er barske ord - men ikke desto mindre er de sande. 

Derfor er min bøn til dig .. ja DIG!!!! - gør hvad du kan for at hjælpe din næste. Måske er det din egen nabo der ikke magter mere. Måske er det din søster eller bror. Måske er det din søn eller datters legekammerat/familie. Næste gang kan det være dig der har brug for hjælpen. 

Derfor - RÆK EN HÅND UD OG HJÆLP HVIS DU KAN. 

Med disse ord - vil jeg slutte min "tale" med en lille december give away - måske kan du bruge den som julegave eller kender en der kan bruge den som julegave. 

Du kan vinde følgende :

Mobiltaske i sølv der passer til Iphone eller andre tlf i samme størrelse

Ny CD med Anne Seier


Min betingelse for at deltage er kun følgende :

Kom med en kommentar om hvad du ville gøre for at hjælpe et andet menneske gennem julen.

Og skriv hvilken en af tingene du helst vil vinde 

Jeg trækker min give away 2. søndag i advent ca kl. 21.007 kommentarer:

 1. Det er en gammel myte at der er flest selvmord i december. Tværtimod er november og december de to måneder i året med færrest selvmord. Højsæson for selvmord er det lyse forår. Det har jeg blogget om engang: Den falske julehistorie om selvmord,

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske har du ret - måske har tiderne ændret sig pga kriser og ny reform m.m. Aldrig har der været så mange mennesker der er så triste i denne tid - aldrig har der været så stor efterspørgsel på julehjælp som i år - så noget må der være om snakken.

   Slet
 2. Min hjælp bliver i år indenfor familien, men den bliver modtaget med kyshånd :)
  .. vil gerne vinde mobiltasken, som - hvis jeg vinder - vil bliver til en julegave :)

  SvarSlet
  Svar
  1. uanset hvor og hvem man hjælper gør man jo en god gerning og det er det - det hele handler om :)

   Tak for din deltagelse Alice :)

   Slet
 3. Jeg vil gerne vind mobil-tasken -den ville min datter blive glad for :)
  Vi bager som regel småkager til vores nabo'er, der har en meget stram økonomi (og lægger af og til små ting fra nissen af til deres 2 søde børn
  leneskage@gmail.com

  SvarSlet
 4. Min julegerning bliver også indenfor familien.
  Er jeg heldig vil jeg gerne ønske mig mobiltasken, som jo vil være egnet som gave.
  lki@lobe.dk

  SvarSlet