fredag den 9. august 2013

DIY på hæklet kurv i Zpaghetti garn


Opskrift på hæklet kurv i Zpaghetti garn eller t-shirt garn hvis du har lavet noget selv.

Slå 4 luftmasker op på nål 10-12 mm og form en ring ved at lave en kædemaske i 1. Luftmaske - slut af med en luftmaske så du starter næste runde

1) hækl nu 12 fastmasker i ringen og luk med en kædemaske i 1. Maske og slut af med en luft maske så du starter næste runde 

2) nu hækler du 2 fastmasker i hver maske hele vejen rundt så du i alt får 24 masker, slut af med en kædemaske i 1. Maske og slut af med en luftmaske så du starter næste runde

3 ) nu hækles der 1 fm, 2 fm i næste maske, 1 fm, 2 fastmasker i næste maske og sådan fortsætter du hele vejen rundt til du har 36 masker og slutter af med en kædemaske i 1. Maske og en luftmaske for at gå til næste runde. 

4) nu er bunden ved at være så stor som den skal være - hvis du gerne vil have den større så fortsætter du en runde mere hvor du hækler 1 fm, 1 fm, 2 fm i samme maske, 1 fm, 1 fm, 2 fm i samme maske og slutter af med en kædemaske i første maske og en luftmaske for at begynde næste runde.

Afsnit 4 kan udelades 

5) Nu hækler du fastmasker i bageste maskeled hele vejen rundt og lukker af med en kædemaske i første maske og slutter med en luftmaske for at begynde næste runde.

Nu hækler du fastmasker normalt i begge maskeled igen og hækler fortsat som beskrevet oven for - dog uden at tage masker ud. Nu handler det kun om hvor høj du vil have din kurv. Når du er tilfreds med højden så lukker du af ved en rundes afslutning - dvs du lukker med en kædemaske i første maske på runden - STOP - hiver lidt op i den maske du har på nålen - trækker din indenfor indvendig i kurven via næste maskeled og først DER trækker du snoren helt gennem masken - klipper og lukker. Husk at hæfte enden indvendig i kurven med en stor nål. 

Tillykke med din kurv af zpaghetti garn - eller dit hjemmelavet t-shirt garn 

Du er velkommen til at printe den ud ved at klikke på Print Friendly knappen herunder (det grønne) og du må gerne linke til min blog - men IKKE bruge mit billede uden tilladelse.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar