tirsdag den 30. juli 2013

DIY hæklet zigzag kjole str 2 årBaby/børnevest i zigzag mønster fra tillæg fra Hendes Verden.

str 12-18 måneder (2 år)

Garn : bomuld (her er brugt håndfarvet bomuld)
hæklenål 4 mm

Ordforklaring:

3 stangmasker sm : Hækl den første stgm til før den sidste gennemtrækning (= 2 løkker på nålen), *hækl den næste stgm (igen til før den sidste gennemtrækning – der sidder nu 3 løkker på nålen), gent fra * (=4 løkker på nålen) sl o, og træk igennem alle 4 løkker.
2 stangmasker sm : hækles som 3 stangmasker sm

Bemærk : Hver omg/række begyndes med 3 lm, som erstatter 1 stangmaske

Hækl med nål nr 5 mm 96 lm og luk til en ring med en km i 1. lm. Skift til nål nummer 4 mm og fortsæt i zigzag mønster.

 1. Omg: *3 stangmasker i 1. maske (=udt), 1 stgm i hver af de næste 6 masker, 3 stgm sammen i de næste 3 m (=indt), 1 stangmaske i hver af de næste 6 masker*. Gentag fra * til * omg. Rundt, afslut med 1 km i den øverste af de 3 lm ved omg´s begyndelse.

 1. Fortsæt som omg 1 og sørg for at buerne følges ad (husk at tælle) og lav 18 omgange. Nu hækles hver del færdig for sig frem og tilbage i rk.

 2. RYG : Sæt garnet til i 8. maske (dvs. 2 m før 1. indt), og hækl 2 stgm i samme m, *indt, 1 stgm i hver af de næste 6 m, udt, 1 stgm i hver af de næste 6 m *, gent fra * til * i alt 2 gange, afslut rk med 1 indt, 2 stangmasker i næste m – Bemærk, at ind og udt i zigzagmønsteret fortsat skal sidde lige over hinanden som hidtil. Vend og hækl i alt 9 rækker på denne måde. Bryd garnet.

 3. FORSTYKKE : Beg 1. rk med at sætte garnet til fra retsiden af arb 2 m før 1. indt i højre side af forstykket/dvs på venstre skulder, når vesten er på, og hækl : 2 stgm i samme m, * indt, 1 stgm i hver af de næste 6 masker, udt, 1 stgm i hver af de næste 6 masker *, gentag fra * til * i alt 2 gange, afslut rækken med 1 indt, 2 stangmasker i ænste m. Vend, og hækl i alt 7 rækker på denne måde. Beg nu stroppen i ærmegabssiden.

 4. 1. rk. : 1 stangmaske i hver af de første 9 m, 2 stangmasker sm, (=10 masker).

 5. 2. rk : Vend med 3 lm (=1 stangmaske), 2 stgm sm, 1 stgm i de næste 7 m (= 9 masker). Hækl 5 rk af 9 stangmasker. Bryd garnet, og hækl en strop magen til i den anden side, blot spejlvendt.

 6. MONTERING : Sy eller hækl stropperne fast på ryggen. Hækl en række fastmasker rundt langs kanten forneden, i halsudskæringen samt ærmegabene. Dette kan dog udelades – det har jeg gjort. 
P.S. klik på overskriften i artiklen og kom direkte til siden hvor du kan klikke på Print Friendly og dermed få den skrevet ud eller gemme den som PDF fil.


4 kommentarer:

 1. Wauw!
  Den er rigtigt flot!
  Den kommer på min liste over fremtidige projekter :-)
  Tusind tak for opskriften.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jenny <3 ja den er rimelig til at gå til og tager ikke så lang tid :)

   kh og god ferie

   June

   Slet
 2. Hej June

  Hvor mange masker ekstra tror du man skal lave til str 4 til 6 år?

  Knus Maria

  SvarSlet
 3. Hej Maria

  Jeg vil mene - ud fra mine udregninger - at du skal slå 144 masker op til en størrelse 4-6 år. Størrelserne øges med 12 masker ad gangen - og jeg har prøvet at øge gradvist - så enten 132 masker - eller 144 masker

  SvarSlet