tirsdag den 26. februar 2013

Rammende foredrag i X-it foreningen


  Et rammende foredrag fyldte min aften 

X-it foreningen i Nykøbing Falster er et værested oprettet med henblik på mennesker der er kommet ud af et misbrug af den ene eller den anden art. Et sted hvor der er forståelse og empati for den enkeltes situation uden at man dermed behøver at forklare sig. 
Et initiativ taget på baggrund af enkelte personers erfaring med manglende steder at gå hen når først man står der - alene - efter en vellykket behandling og man nu skal starte helt forfra i livet igen.

Jette Christensen som var en af tovtrækkerne til at starte X-it i Nykøbing F. holdt i aften foredrag i X-it foreningens genbrugsbutik nr. 2 i Lindholmcenterets gamle banklokaler. Her er der indrettet en super dejlig og hyggelig café hvor der kan købes kaffe, te, sodavand og kage.



Jette er en skøn kvinde på kun snart 60 år. Jette har været clean i 4 år nu hvilket er FANTASTISK. 

Jette har valgt at dele sine oplevelser med os andre i form af at hun har haft en artikel i vores lokalsprøjter, været i radioen og nu er hun startet med at afholde foredrag hvor hun fortæller åbent om det at være barn af misbrugere, selv at blive misbruger, behandlinger, folks fordømmende ord, blikke, tanker, følelser eller manglen på samme, for til sidst at slutte af med en succeshistorie om at have været clean i 4 år og nu have et værdigt liv med indhold, kærlighed til livet, følelser, et hjem, penge på kontoen og mad i køleskabet.
En så gribende fortælling at man sidder med tårer i øjnene og virkelig lever sig med ind i hendes liv og næsten kan mærke lidt af den smerte hun har gennemgået - for at mærke den fuldstændig kommer man aldrig til medmindre man helt selv har været der.

Jette har i dag viet sit liv til at gøre en indsats og række en hånd ud og prøve at hjælpe andre i samme situation. At starte et liv forfra når man har været i en "sideløbende verden" uden følelser, tanker eller omsorg. Hvor eneste mål hver dag var at skaffe penge til nye stoffer. Det er slet slet ikke nemt. Her mener Jette at det danske samfund mangler nogle støttepersoner der simpelthen står klar når folk bliver udskrevet fra den ene eller anden behandling. Et menneske der står der til at hjælpe på vej, få styr på livet og de simple ting en misbruger ikke har brugt energi på. Det at få et sted at bo igen. At få mad. At komme i bad. At finde tilbage til familie og finde et nyt netværk. Det kan være utrolig hårdt og meget svært for mennesker der bare står der helt alene efter en behandling eller indlæggelse af længere varighed. En udskrivelse til intethed. Hvem kan klare dette alene??? Nej - det er vist de færreste.

Jeg har den dybeste respekt for Jette Christensen. Det at hun i dag står og fortæller åbent om et liv under miserable forhold og det at forhutle sig gennem tilværelsen. At finde "hjem" til livet igen. Det kræver godt nok mod. Det mod har Jette og jeg synes at hun fortjener et stående bifald. Det bifald får du i hvert fald af mig Jette <3

Tak for en indholdsrig og gribende aften. Gid du må række rigtig langt ud i rækkerne så der er nogen der forstår hvor stort behovet er for hjælp.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar